Dit is de populairste trouwdatum van 2023

banner kerstkaarten versturen

Als 2021-2022 ons een ding heeft geleerd, is het dat de toekomst niet te voorspellen is. Toch doet trouwkaartenwebsite Pretty Orange graag een poging: elk jaar blijkt er namelijk één datum uit te springen waarop de meeste mensen met elkaar in het huwelijk treden.

Mooie datum

Koppels die gaan trouwen, proberen vaak een -voor hen- symbolische datum te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de datum waarop ze elkaar leerden kennen of de datum waarop ze ten huwelijk zijn gevraagd. Daarnaast is het natuurlijk leuk om een datum te kiezen waarbij er iets leuks gebeurt met de cijfers: zo wordt de kans een stuk kleiner dat je je trouwdatum vergeet. In 2023 is 2-3-23 dan natuurlijk de leukste datum, maar maart kan nog wel erg fris zijn - en 2 maart valt op een donderdag, niet een erg populaire dag om te trouwen.

Populairste trouwdatum 2023

Wat dan de populairste trouwdatum van 2023 wordt? Dat wordt zaterdag 23 september - 23.9.23. Mocht je er interesse in hebben om deze dag te trouwen, dan adviseren we je om snel een locatie te boeken, op tijd een save the date-kaart te versturen en je favoriete fotograaf te reserveren. Trouw je liever op een andere mooie datum, dan kun je deze dag ook nog overwegen:  vrijdag 23-6-23.

Zomermaanden

53,9% van de huwelijken vindt plaats tijdens de zomermaanden, juni en september zijn de populairste trouwmaanden. Logisch dat mensen graag in de zomer trouwen, de kans op een dag met mooi weer is dan het grootst. De populairste dag om te trouwen is vrijdag.

Bekijk al onze collectie trouwkaarten >

Filters
Wis alle filters