Pretty Orange BE > Papiersoorten | Keuze uit verschillende mooie types papier | Pretty Orange

Ontdek onze 10 mooie papiersoorten

Bij veel van onze kaartjes kun je zelf voor de papiersoort kiezen. We laten ze op deze pagina aan je zien. Wist je dit: als je een proefdrukje bestelt, sturen we je voorbeelden van al onze papiersoorten op, zodat je ze in het echt kunt zien. Dit geldt niet voor foliekaartjes, omdat we deze standaard op coated karton aanbieden. Wil je horen welke papiersoort wij adviseren voor jouw kaartje, of heb je andere vragen, neem dan gerust contact met ons op!

Ga direct naar jouw papiersoort:   Basis   |   Luxe   |   Folie

 

Papiersoorten basiscollectie

Natuurkarton

Dit is de meestgekozen papiersoort. Een stevige (340 grams) en matte papiersoort, mooi voor dubbelgevouwen kaartjes.

Fotokaart

Stel je een ansichtkaart voor en je hebt een goed beeld van de papiersoort fotokaart: de voorkant heeft hoogglans en het is 300 grams papier. Erg geschikt voor kaarten met foto.

Zijdeglans

Het papiersoort zijdeglans heeft een wat gladder oppervlak met een matte glans over zich. Het heeft een warme ondertoon, waardoor je kleuren warm overkomen. Het is 300 grams papier.

Biotop

Het biotop-papier is een off-white papiersoort van 300 grams papier.

 

Luxe papiersoorten

We zijn trots op onze twee luxepapiersoorten. We rekenen hier een kleine toeslag van €0,10 tot €0,40 voor, afhankelijk van de grootte van je kaart. In onze prijscalculator kun je uitrekenen hoeveel je kaartjes gaan kosten. Je ziet meteen welke stapelkorting we rekenen.

Oud-Hollands

Oud-Hollands papier is onze populairste luxepapiersoort. De kleur is off-white (de kleuren worden hier iets warmer door) en het papier bevat een prachtige structuur. Het is 300 grams papier.

Parelmoer

Een bijzondere, chique papiersoort van 290 grams met een glinstering. Hierdoor worden de kleuren op je kaartje wat intenser.

Ivory Gold

Een ivoren papiersoort: het heeft een zachte glans en glitter, net als ivoor. Het papiersoort is iets dunner dan de meeste andere papiersoorten en is 250 grams; dit past mooi bij de subtiele uitstraling.

Duurzaam eco-papier

Gerecycled lichtbruin papier met een zichtbare structuur van vezels. Het papier heeft een heel mooi natuurlijke uitstraling en is 300 grams dik.

 

 

Papiersoort foliecollectie

Coated karton

Coated karton is een gladde en stevige papiersoort en heeft een silk toplaag aan beide zijden. Hierdoor komt het goudfolie er duidelijk en mooi op te liggen. Coated karton is ons favoriet en wij bevelend het van harte aan. Het papiersoort weegt 300 gram.

Linnen

De linnen papiersoort is stevig met een lichte structuur. Heeft je kaart een groot kleuroppervlak, dan raden we deze papiersoort af, omdat het risico op strepen dan groter wordt. Het papiersoort weegt 300 gram en heeft een prijsopslag.