Duurzaam ondernemen

Bij Pretty Orange vinden we duurzaamheid belangrijk. Op deze pagina laten we je graag weten hoe we duurzaam produceren en leveren. 

Afbeelding geboortekaartje meisje

Papiersoorten

We denken steeds na over hoe we duurzame materialen kunnen gebruiken. Dit uit zich bij ons in onze papier- en envelopkeuze.

FSC-label
Al onze papiersoorten komen van leveranciers met een FSC-label. Dit garandeert dat de leveranciers zorg dragen voor verantwoord bosbeheer. Hieronder wordt bescherming van het leefgebied van planten en dieren verstaan, waarbij er respect is voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Wanneer er dus bomen gekapt worden voor onze papiersoorten, worden de arbeiders hiervoor marktconform betaald en wordt er ook zorg gedragen voor behoud en aanplanting van bos. Zo kun jij zorgeloos genieten van de kaarten die je bij ons bestelt!

Duurzaam papier

  • Naast onze reguliere papiersoorten bieden we ook recyclingpapier aan: duurzaam-eco papier. Deze papiersoort bestaat uit 20% katoen (FSC®) en 80% gerecyclede vezels (FSC®). Dit zie je terug in het papier door de lichtgele kleur met zichtbaarheid van de vezels.

    Papiersoort Recyclingpapier

Productieproces

We willen ons productieproces zo duurzaam mogelijk inrichten. Dit doen we op verschillende manieren:

  • Minimaal energieverbruik: Met het inrichten van onze processen zijn we erop gericht om zo min mogelijk energie te verbruiken
  • Afbreekbare inkt: Voor het drukken van kaarten en andere producten gebruiken we biologisch afbreekbare inkt.
  • Stimular Foundation: We nemen deel aan de milieubarometer van Stichting Stimular. Dit geeft ons inzicht in onze milieu- en klimaatprestaties, waardoor we steeds gericht kunnen blijven op verbetering. 
  • Bomen planten: Omdat bij de processen CO2 vrijgezet wordt, willen we dit compenseren door bomen te planten en te verzorgen in samenwerking met 180.works. Door bomen te planten zorgen we dat onze CO2-uitstoot weer door het milieu opgenomen wordt en omgezet wordt in zuurstof.

Levering

Ook bij de levering van de producten hebben we te maken met CO2-uitstoot. We compenseren dit in samenwerking met 180.works door bomen te planten en te verzorgen. Bomen nemen CO2 op en zetten dit om in hun groei en in zuurstof.

FSC-label        Stimular            180.works

 

Wat kun jij doen?

Heb je kaartjes over, of krijg je trouwkaarten of geboortekaartjes van iemand anders? Zorg dan dat je het bij het weggooien bij het afval voor oud-papier brengt. Zo kunnen jouw kaarten ook gerecycled worden en werken we samen aan een duurzame betere wereld!