Alle informatie over postzegels en de verzending van je kaarten

Postzegels kopen

Je kunt via Pretty Orange geen postzegels kopen, maar we helpen je graag verder. Wist je bijvoorbeeld dat je zelf postzegels kunt ontwerpen? Je kunt dan zelfs een foto op de postzegel plaatsen. Je bestelt ze online en ze worden bij je thuis bezorgd.

Tarieven

Het formaat van het kaartje kan invloed hebben op het aantal postzegels. Voor vierkante enveloppen vraagt Bpost 2 postzegels. Kijk voor de actuele tarieven op de website van bpost. Wist je dat wij het formaat envelop 12.5x14 aanbieden? Dit is een genormaliseerde formaat waar je in de regel maar 1 postzegel op hoeft te plakken. De kaarten met formaten 12x13.5 en 12x12 zijn geschikt voor een envelop 12,5x14.

Tip: van tevoren postzegels plakken

Wil je de kaarten vanaf je eigen huis versturen, dan is het handig om alvast van tevoren enveloppen te bestellen. Je kunt hier dan alvast de postzegels op plakken en de adressen op schrijven. Zo heb je minder werk als de definitieve kaarten binnenkomen. Wil je nog meer gemak? Kies dan voor een van de gave sluitzegels om je enveloppen mee dicht te plakken.