home > Hoe en wanneer verstuur ik kerstkaarten?

Wanneer kerstkaarten versturen?

banner kerstkaarten versturen

Vanaf wanneer verstuur je kerstkaarten? Kun je té vroeg kerstkaarten sturen, of is dat niet mogelijk? We vertellen je alles over het versturen van je kerstkaarten in deze blog, zodat weet wanneer je aan de slag kunt met je kerstkaarten.

Alle kerstkaarten >

Vanaf wanneer verstuur je kerstkaarten?

De meeste mensen versturen hun kerstkaarten in december, 3 weken tot 1 week vóór Kerstmis. Zodra de Sint het land uit is, is het tijd voor kerst en daar gaat het versturen van kerstkaarten mee gepaard. Dit is echter geen officiële regel of etiquette. Je kunt dus zelf bepalen of je je kerstkaarten in december verstuurt, of al eerder in november. Let er op dat je de kerstkaarten niet té laat in december verstuurt, zodat je er zeker van bent dat je kerstwensen op tijd bij je familie en vrienden zijn.

Wanneer kan ik zakelijk kerstkaarten sturen?

Wanneer je namens je bedrijf kerstkaarten stuurt, verzend je vanaf eind november tot de tweede week van december je kerstkaarten. Zo krijgen je zakenrelaties of werknemers de zakelijke kerstkaart voor ze vakantie opnemen, of op vakantie gaan.

Wanneer maak je kerstkaarten?

Bij Pretty Orange heb je heel het jaar door de gelegenheid om kerstkaarten te maken. Je kunt online kerstkaarten maken en versturen. Vanaf de herfst staan de nieuwste kerstkaarten op de site en kun jij een leuke hippe kerstkaart uitzoeken en deze aanpassen. Je kunt na het maken van je kaart een proefdruk bestellen om te kijken hoe je kerstkaarten er in het echt uitzien. Vaak doen mensen dit ongeveer een week of twee weken voor ze de kerstkaarten willen verzenden. Zo hebben ze nog genoeg tijd om eventuele aanpassingen in de kaart te doen.

Collectie kerstkaarten >   Kerstkaarten zelf maken >

Wanneer kun je kerstkaarten bestellen?

Je bestelt de kerstkaarten een paar dagen tot een week voordat je ze wilt versturen. Zo heb je ruim de tijd om de adressen op de enveloppen te schrijven en de postzegel op te plakken. Tip: bestel je kaarten op woensdag of eerder, zodat je de kerstkaarten voor het weekend in huis hebt. Dan kun je het weekend zelf aan de slag om je kerstkaarten te gaan versturen.

Let op de kerstdrukte van bpost

Rond kerst is het bij bpost extra druk, door de hoeveelheid extra post en pakketjes rondom Kerstmis. De levertijden zijn dan iets langer dan gebruikelijk. Verstuur je kerstkaarten daarom vóór 15 december om de kerstdrukte voor te zijn en zeker te weten dat je kerstkaarten voor Kerstmis bij je familie en vrienden aankomen. 

Help! Ben ik te laat met kerstkaarten versturen?

Schrik je nu en denk je dat je te laat bent met kerstkaarten versturen? Dan kun je alsnog een nieuwjaarskaart te verzenden. In plaats van 'prettige kerst-kaarten', wens jij je ontvangers een voorspoedig en gezond Nieuwjaar toe. 

Alle nieuwjaarskaarten >

Goudfolie
Goudfolie
Goudfolie
Goudfolie
Goudfolie
Filters
Wis alle filters