Foliekaarten maken & bestellen: zo werkt het!

We zijn supertrots om geboortekaartjes en trouwkaarten in goudfolie, zilverfolie, koperfolie, roségoudfolie of zwart folie te mogen aanbieden. Kaarten die je zelf kunt bewerken en bestellen en die je daardoor supersnel in huis hebt!

Foliedrukkleuren van Pretty Orange

Foliekaarten maken of bewerken

We hebben zowel collecties van foliegeboortekaartjes en folietrouwkaarten als pagina's waarbij je zelf foliekaarten kunt maken. Ook kun je op bijna al onze kaartjes* zélf de tekst in goudfolie, zilverfolie, koperfolie, roségoudfolie of zwart folie zetten, door de kleur van de letters te wijzigen. Verder kun je alle bewerkingen doen die je met andere kaartjes ook doet: lettertypes aanpassen, afbeeldingen of foto's toevoegen en elementen omkleuren.

Wat is belangrijk om te weten voor het ontwerpen of maken van je foliekaart?

  • Folie komt altijd bovenop de andere elementen van het kaartje. Je kunt dus geen tekst óp een folie-vlak zetten.
  • Op elk kaartje kun je 1 soort folie kiezen. Je kunt bijvoorbeeld geen combinatie maken van zilverfolie en goudfolie.
  • Afbeeldingen die je toevoegt vanuit de ontwerptool, kunnen nog niet in folie worden omgezet

 

Geboortekaartje met foliedruk
Trouwkaart met foliedruk

 

Papiersoorten

Bij foliekaarten kun je kiezen uit 2 papiersoorten:

 

 

  • Coated karton

    Coated karton is een gladde en stevige papiersoort en heeft een silk toplaag aan beide zijden. Hierdoor komt de folie er duidelijk en mooi op te liggen.

  • Linnen

    De linnen papiersoort is stevig met een lichte structuur. Heeft je kaart een groot kleuroppervlak, dan raden we deze papiersoort af, omdat het risico op strepen dan groter wordt. De linnen papiersoort is onze favoriet.

Levertijd

Het proces van bestellen van foliekaarten is helemaal geautomatiseerd: jij past de laatste dingen aan en klikt dan verder naar bestellen. Bestel je voor 18 uur dan worden je kaarten binnen 2 werkdagen naar je opgestuurd. Proefdrukken en eindbestellingen zijn daarna vaak binnen 2-3 werkdagen bij je in huis. Je ontvangt hiervan ook een track en trace code. We zijn voor onze levertijd afhankelijk van de postdienst. Bekijk hier onze pagina met meer informatie over levertijden.

Prijzen

Je eerste proefdruk heb je al in huis voor €2,50! Dit is het kaartje zoals jij het bewerkt en opgemaakt hebt. Net als bij andere kaarten zie je op de detailpagina van jouw kaart hoeveel de eindbestelling van je kaart kost. Dit verschilt per formaat. Hoe meer kaartjes je bestelt, hoe minder je per kaartje betaalt.

Versieringen met goudfolie

Onze goudfoliekaarten kun je goed combineren met de goudfolie-sluitzegels en de goudfolie-labels. En wist je ook dat we een goud-omslag aanbieden? Daarnaast hebben we ook verschillende enveloppen met een gouden inlay.

Foliedruk versieringen bij je kaarten

* Op houten kaartjes, kraftkaartjes en kaartjes van dik karton kan geen folie gedrukt worden.